fbpx

Hoe start je met video marketing

Na het bepalen van de doelgroep en doelstellingen is het tijd om te kijken welke formats we kunnen inzetten. Bij Spotsonline gebruiken we de salesfunnel hiernaast als onze leidraad.

Wanneer je een video marketing strategie bouwt is het belangrijk om te weten dat er geen format bestaat dat de volledige lading dekt. In andere woorden, bij de verschillende fases in de salesfunnel hoort telkens een video met andere karakteristieken zoals lengte en productiewaarde.

Sommige video’s zijn bedoeld voor social media campagnes, zijn top of funnel en vereisen een hogere productionvalue in tegenstelling tot bv een instructievideo of demovideo. Deze zijn bedoeld voor leads die dicht aanleunen bij een aankoop en waar de productiewaarde niet zo groot hoeft te zijn. Maar welke types van video kan je inzetten en waar?

Productie en distributie

Bij de productie van de video’s is het belangrijk om ook de huisstijl door te trekken in de video’s. “voice over, tempo, tone of voice, muziek, omgeving, kleurgebruik”: Het zijn allemaal zaken die je identiteit maken.

Eénmaal de video af kan je bv een bedrijfsfilm optimaliseren met een leuke thumbnail, een email gate en een call to action.
Als video marketing bedrijf delen we je video’s meestal op alle grote netwerken. Houd er rekening mee dat geen enkel distributieplatform gelijk is opgebouwd en dat ze elk hun eigen spelregels hebben.

Statistieken

Video statistieken kunnen veel vertellen over je video of video marketing strategie. Door het aantal views te bekijken tussen de verschillende video’s zal je snel zien welk format het best scoort en kun je bijgevolg ook je budget aanpassen. Een videotestimonial kan bv 10 keer meer impact hebben dan een animatievideo.

Bij de analyse van één enkele video zie je ook waar mensen afhaken en kun je bijgevolg de video nog wat aanpassen op deze plaatsen. En ook voor sales teams heeft het een grote meerwaarde. Zeker als je kunt nagaan welke prospecten op welke video’s hebben geklikt.

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!