fbpx
6 maart 2018 admin

Video marketing en het verkoopsproces

Video is het perfecte medium om een lang en complex verkoopsproces te ondersteunen. Waarom?

  • De mens is visueel ingesteld en een beeld zegt meer dan 1000 woorden
  • De technologie laat ons toe om strategische en goedkopere video projecten te maken
  • Video laat ons toe om zowel op rationeel als emotioneel vlak de kijker te beïnvloeden.

Maar welke video gebruik je in welke fase?

Video is niet de enige tool die je inzet om potentiële kopers te overtuigen. De flexibiliteit van het medium laat je wel toe om video’s in te zetten gedurende het hele sales traject.

Boven de Funnel

“Culture content” videos zijn leuke video’s die de bedrijfscultuur reflecteren. Ze pakken de kijker vast en zijn veelal ludiek, grappig en een effectieve manier om de aandacht van prospecten te grijpen.  Deze video’s zijn best kort ( 1 tot 1,5 minuten ) en zijn veelal live action ( in mindere mate animatie ).

Top of the Funnel

“Uitleg videos” zijn een perfecte manier om de pijnpunten aan te tonen van je doelpubliek. Je toont aan dat je een goed inzicht hebt in hun werkzaamheden en branche.
Animatie video’s, whiteboard video’s en live action video’s zijn typische formats hiervoor. In deze fase focus je niet op je eigen producten of diensten maar rijk je wel de oplossing aan.  Zo kan je bv aan het eind van de video doorklikken naar een productvideo.

Middle of the Funnel

Gedetailleerde product video’s zijn een goede manier om de functionaliteiten te tonen in het evaluatieproces van de buyer journey. “About Us” video’s zijn goed om je bedrijf voor te stellen aan een extern aankoopteam.

Bottom of the Funnel

Hier wordt video ingezet om de koper te doen beslissen. Een videotestimonial of Kantengetuigenis zijn een zeer effectieve manier om geloofwaardigheid en vertrouwen te krijgen in je producten of diensten.

After the Funnel

Stop niet na de verkoop. Training video’s met tips dragen bij tot het succes dat de klant met jou product of dienst heeft. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er dus meer positief wordt vertelt over je bedrijf. Een “thank you” video behoort ook tot de mogelijkheden waarmee je de koper direct een indicatie geeft wat hij of zij mag verwachten na de aankoop.

Een nieuwe manier om te denken over je video strategie

Het is belangrijk om bij elke video ook een duidelijk plan te definiëren van de actie die je wilt dat de prospect onderneemt. Kun je in de video doorklikken naar een “meer gedetailleerdere “video, kun je in de video klikken en een whitepaper downloaded, moet je je email adres ingeven om de video te bekijken enz.

Veel organisaties investeren in verkoops proces analyses en stemmen alle communicatie hierop af. Met deze aanpak is het dus uiterst belangrijk om ook op vlak van video hier rekening mee te houden. Wij denken dat er enorme mogelijkheden zijn voor video marketeers om kijkers om te zetten in kopers.

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!