fbpx
6 maart 2018 admin

Hoe maak je een goede demo video?

Wat is een uitleg video?

Eerst en vooral wil ik kort de tijd nemen en het verschil uitleggen tussen een uitleg video en een demo video. Uitleg video’s zijn zeer geschikt voor de presentatie van hoe jouw oplossing een probleem oplost op een hoog niveau in de funnel. Deze video legt de focus op de pijnpunten en rijkt met jouw product de oplossing aan.  Ze moeten geen echte beelden van je product of dienst bevatten om waardevol te zijn. Deze video’s zijn tegenwoordig veelal animatievideo’s.

Wat is een demo video?

1. inhoud en lengte

Een demo video aan de andere kant moet prospects leren hoe klanten met je product iets kunnen bereiken. Houd in gedachten, dit is de content die je prospects consumeren op zichzelf voordat ze een demo van de sales mensen krijgen. Het is dus geen 1 uur durende demo maar een snel overzicht van één of meer van je features.

Laten we nu eens kijken naar de lengte.  Een demo video is over het algemeen niet beschouwd als top-of-funnel content, zodat de video een klein beetje langer kan zijn, maar maak het zeker niet te lang!

Houd uw demo video to the point, begeleid de kijkers naar het nemen van een actie, en doe het kort en bondig.  Mogelijke acties kunnen zijn:  Doorklikken naar een andere functie of naar een video die nog dieper op de features ingaat of naar een webcast.

Als het gaat om de productie van meerdere demo video’s, probeer ze dan op dezelfde manier te structureren. De kans is groot dat als je een complex product hebt opgebouwd, je kijkers zullen kijken naar meerdere video’s om volledig te begrijpen hoe het systeem werkt. Met een samenhangende structuur weten kijkers wat ze mogen verwachten.

2. distributie

Een demo video neigt naar meer mid-funnel inhoud als ze zijn ontworpen om gebruikers van de demoversie of bestaande klanten te informeren over hoe uw product te gebruiken.  Het hebben van hen op je website is een must, maar het is geen slecht idee om ze ook op YouTube te plaatsen. ( met een call to action naar je website). Veel gebruikers zoeken in YouTube  informatie over producten en het hebben van korte demo video’s die tonen hoe uw product te gebruiken is altijd een goed idee.

Ik hoop dat je het een en ander geleerd over het bouwen van een succesvolle demo video.
Bekijk deze full-length voorbeelden uit Salesforce en Taulia.

 

 

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!