fbpx
6 januari 2018 admin

Een bedrijfsvideo van Spotsonline

Een bedrijfsvideo is een overkoepelende term voor alle corporate video communicatie.
We denken hierbij zowel aan interne als externe communicatie.
Een bedrijfsvideo onderscheidt zich van traditionele video advertising door het doelpubliek.
Deze is dikwijls bedoeld voor een specifiek doelpubliek eerder dan het grote publiek.
Een bedrijfsvideo kan bv worden gemaakt om de financiële resultaten te presenteren aan aandeelhouders maar kan evengoed een training zijn voor toekomstige werknemers.

Brandingvideo’s, bedrijfsfilms en productfilms lijken een evidentie wanneer je denkt aan een bedrijfsvideo.

Instructievideo’s en interne communicatie video’s

Instructievideo

Een instructievideo wordt gebruikt voor alles wat betreft het trainingen.  Dit kan gaan van het opleiden van nieuwe werknemers tot een gezondheids- en veiligheidstraining.  Dit soort video’s is enorm populair geworden omdat het aanzienlijk de kost kan drukken vergeleken met een klassieke training.

Interne communicatie

Dit soort video kan bv gebruikt worden om de laatste financiële gegevens of veranderingen binnen het bedrijf te communiceren.  Het is uiterst effectief omdat een grote hoeveelheid informatie kan worden meegedeeld op een luchtige en persoonlijke manier.

Een bedrijfsvideo op je website kan aanzienlijk de hoeveelheid en kwaliteit van het verkeer verhogen.
De video zorgt ervoor dat bezoekers langer op je website blijven waardoor je hoger komt te staan in de zoekresultaten.  Zo versterk je ook meteen de band tussen je bezoekers en je merk.
Uiteindelijk kan je met een bedrijfsvideo op relatief korte tijd veel of complexe informatie meegeven.  Een bijkomend voordeel is dat de inhoud veel langer blijft hangen in het geheugen.

De bedrijfsvideo is een snel evoluerend aspect in de bedrijfscommunicatie.  Nieuwe video technologiën en online platformen bieden ons nieuwe manieren aan om te communiceren.  Steeds meer video platformen bieden ook interactieve tools aan. Zo kan je bv een kleine poll organiseren binnen je bedrijf, een document downloaden enz…

Nieuwe technologieën zoals 360° video beloven een wereld waar je mensen nog  op een intensere manier kan binden aan je merk of bedrijf.

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!