fbpx

Wanneer kies je voor een animatievideo

Er zijn 2 grote redenen waarom je liever een animatievideo wil laten maken dan live video.  Laten we het illustreren met rechts en links.

De rechterhelft van de hersenen vind een animatievideo leuk omdat het op de één of andere manier meer menselijke eigenschappen toont op korte tijd dan een echt persoon in beeld. Animatie raakt onze gevoelens en entertaint het oog. “It gets under our skin”.

De grootste reden voor het inzetten van een animatiefilmpje valt te verklaren bij de linkerhelft van de hersenen. Een animatie video kan gedachten omzetten in pictogrammen en concepten worden meteen geïllustreerd in schema’s en infographics.

Complexe materie wordt dus meteen ontrafeld in duidelijke visuele communicatie. Een animatievideo visualiseert dus het denken op een manier die je niet kunt met het bekijken van een live video.

voorbeeld animatievideo

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van animatievideo’s die we de laatste maanden realiseerden.

stappenplan

Kick-off meeting

Kick-off meeting

Eindelijk, we mogen beginnen! In deze meeting achterhalen we graag het karakter van het merk en waar het bedrijf of de organisatie op drijft. Wat, hoe en waarom zijn dé fundering voor een merkidentiteit en bijgevolg een animatiefilm die naadloos past.

Concept

Concept

Eéns het passende concept gekozen is trekken onze taaltovenaars ten strijde om woorden te vinden en punchlines te smeden die weten te raken. De basis voor een animatiefilmpje met de besproken stijl en inspelend op exact de juiste emotie. Aansluitend bij jouw verhaal, en jouw doelgroep.

Script

Script

Hoog tijd om alles concreet te maken in onze animatie studio in Gent. We maken creatieve en doelgerichte concepten. Een helder verhaal met een scherpe pitch.

Storyboard

Storyboard

In onze animatie studio in Gent brengen we het goedgekeurde script tot leven, in een storyboard.
Je krijgt een soort stripverhaal te zien met illustraties geheel volgens jouw huisstijl: fris, herkenbaar en perfect op maat.

Animatie

Animatie

Het storyboard komt plots op miraculeuze wijze tot leven en de animatiefilmpje krijgt langzaamaan vorm.
Jouw eigen verhaal met speciaal gecomponeerde muziek, een passende stem en nét dat extra vleugje magie.

Distributie

Distributie

De animatievideo is afgewerkt en het enige wat nog ontbreekt zijn kijkers natuurlijk.
Zeker zo belangrijk, niet alleen zoveel mogelijk maar vooral de juiste mensen bereiken.
Wij zijn ook gespecialiseerd in video marketing en kunnen je dus hierbij helpen met het juiste advies. Rendement gegarandeerd!

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!