fbpx
20 februari 2018 admin

7 redenen waarom jouw video niet aanslaat

1. De video was niet relevant

Je moet niet iedereen willen aanspreken met je video’s.  je kopers
verwachten een persoonlijke aanpak van je videomarketing. Als ze niet zien dat de video voor hen is bestemd zullen ze snel afhaken.  Als je bv video’s maakt voor de medische sector, gebruik dan ook beelden uit bv ziekenhuizen enzo en maak een gelijkaardige versie voor een andere branche.

De oplossing: Splist je content in verschillende video’s op!  Elk gericht op de juiste doelgroep of branche.  Je eigen bedrijfsfilm focust toch ook op hetgeen je als bedrijf doet?

2. De video was entertaining maar meer niet

Moest je ooit lachen met een reclamespot en dacht je nadien: van wie was dat ook alweer?  Als dat zo is heeft de adverteerder enorm veel geld verspild aan de videoproductie.  Veel marketeers willen de mensen niet storen met hun video maar entertainende content aanbieden waarin ze geïnteresseerd zijn, en soms gaat men hierin te ver zodat de boodschap verloren gaat.

De Oplossing:  Denk goed na over een videostrategie die je kijkers engageert om een andere video te bekijken, ergens op te klikken …

3. Het doel van de video en het budget kwamen niet overeen.

Bij elke video moet je een keuze maken: “hight budget or low budget”. Zolang je een keuze maakt zal het werken, als je niet kiest zal de video eruit zien als “goed geprobeerd”.  Dit komt meestal voor wanneer je grote budget video’s wil evenaren door bv te werken met veel animatie, theatrale muziek, veel acteurs integreren die geen functie hebben enz.

De Oplossing: Beeld je je video library in als een piramide.  Bovenaan vind je de duurdere video’s zoals een bedrijfsfilm geproduceerd door een productiehuis.  De rest van de piramide, het grootste deel van je content, kan je low budget maken en veelal ook zelf.

4. De video was saai

Het kan soms moelijk zijn om in te schatten of je publiek geïnteresseed zal zijn.  Soms ligt het aan het onderwerp, soms ligt het aan de uitvoering: trage vooruitgang, voorspelbare dialogen, geen oprechte emoties…

De Oplossing: Doe wat research of het onderwerp interessant is voor je prospecten.  Wat de uitvoering betreft maak je steeds gebruik van storytelling technieken om de aandacht van de kijker zo lang mogelijk te houden.

5. Het team vergat de video analytics

Zoals bij zoveel aspecten is data in video marketing ook geen echte wetenshap.  Het kan je wel een waardevol inzicht geven in het kijkgedrag van je video.

 De Oplossing: Gebruik video analytics om bv te kijken waar kijkers afhaken, welke thumbnail het beste werkt enz.. en gebruik deze inzichten om toekomstige video’s beter te maken.  Bij een campagnevideo kun je moeilijk na lancering nog een aanpassing doen, bij permanentere video’s zoals een bedrijfsfilm kun je nadien nog wat tweaken.

 

6. De video was te lang

Data vertelt ons dat kijkers korte video’s wensen.  Enkel 5% van de video’s slaagt erin om 77% van de kijkers vast te houden tot het einde.  Mensen haken gradueel af vanaf het begin tot er bijna niemand meer overblijft.  Dat betekend dat wanneer je wenst dat iets echt moet gezien worden, je dit best in he begin van de video plaatst.

De Oplossing: Maak je video’s korter, ja, maar zet ook de belangrijkste zaken vooraan.  Je kunt bv starten in het midden of het einde en zo terugwerken.  Maak er bv een misterie van maar plaats de cruciale informatie wanneer je de meeste kijkers hebt.

 

7. De Thumbnail nodigt niet uit om op te klikken

Het is niet abnormaal om uren te spenderen aan de video en dan uiteindelijk de software laten bepalen welke thumbnail het wordt.  Het resultaat is dus vaak een foto die niet context gebonden is, geen tekst bevat of gewoon totaal niet aanspreekt.  Het is alsof je een roman schrijft en de cover vergeet te ontwerpen.

De Oplossing: Maak je thumbnails uitnodigend om op te klikken, gebruik de headshots van de hoofdacteurs (vooral een expressief gezicht) en gebruikt tekst die verwijst naar de inhoud maar ook vragen oproept.

.

 

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!