fbpx
6 maart 2018 admin

5 Video’s die je kan maken op je volgend event

We weten allemaal dat een event het ideale moment is om je content te sharen. Maar wat met de content die je kan maken van je event?  Je hebt tenslotte alles uit de kast gehaald om klanten, prospecten en influencers uit te nodigen en face to face te hebben.  Waarom ga je dan niet nog een stap verder en zet je alles op video?

Je hoeft helemaal geen groot team aan het werk te zetten,  hieronder vind je enkele mogelijkheden die geen grote hap uit je budget nemen.

1  Klanten getuigenissen

In-person events zijn een goede manier om te communiceren met je klanten.  Bepaal vooraf wie je graag voor de camera zou plaatsen.  Dit soort video’s zien er misschien niet zo fancy uit zoals een case studie maar ze kunnen een krachtige tool zijn voor je verkoopafdeling die ze dan kunnen inzetten bij prospecten. Hoe meer mensen je interviewt, hoe meer mogelijkheden je nadien hebt om te monteren.  Een videotestimonial groeperen per branche of per jobfunctie kan alles nog krachtiger maken omdat het nauwer aansluit bij je kijker.

 

2 Tips

Waarom doe je geen video enquête?
Je kunt bv een aantal pertinente vragen stellen aan je publiek en je filmt het antwoord van de genodigden.  Met dit materiaal heb je nadien heelwat mogelijkheden, denk maar aan integratie in campagnes, productvoorstellingen die eraan komen waarbij je je vragen afstemt op je marketing plan.

Je kunt vervolgens korte video’s creëren met advies van “experten” die naadloos aansluiten bij blogs, ebooks enz.

Bereid de vragen ruimere tijd op voorhand voor zodat de mensen kunnen nadenken over hun antwoord voor ze worden gefilmd.  Om meer medewerking te krijgen kun je bv een cadeau of speciale prijs voorstellen.

Events zijn ook geschikt voor het maken van luchtige content. Je kunt je bezoekers uitnodigen om video’s te staren die over een bepaald pijnpunt gaan of je maakt er iets humoristisch van.  Soms is humor wat je nodig hebt om op te vallen.

 

3 Promomateriaal voor toekomstige events

Videomateriaal van het event is perfect om aandacht te trekken voor toekomstige roadshows of andere events.  Film wat je event speciaal maakt, is het het netwerken, de spreker, de workshop training enz.  Je kunt het zelfs monteren met vragen die je aan je bezoekers stelt waarom ze precies naar het event zijn gekomen en wat ze er zo waardevol aan vinden.  Deze video’s kun je dan inzetten om meer registraties te krijgen bij een volgende editie.

 

4 Spreker Interviews

Als je budget aan de kleine kant is zul je waarschijnlijk geen astronomisch bedrag uitgeven aan sprekers.  Meer en meer roadshow events rekenen op klanten en prospecten die willen spreken in ruil voor reiskosten compensaties en personal branding.  Ook als de spreker iemand van het bedrijf is kan het interessant zijn om die persoon te interviewen.  Je maakt hiermee je verhaal sterker als specialist en authoriteit in je branche.

Je kunt je sprekers ook vragen naar hun ervaring op het event, dit kan je dan sturen naar toekomstige potentiële sprekers.  Je toekomstige sprekers zullen weten dat ze goed zullen worden opgevangen door je team en dat het voor hen ook waardevol kan zijn om bij jullie te spreken.

 

5 Event Presentaties

Of het nu een groot event is met meerdere sprekers of een kleine roadshow met enkel 1 spreker of panel, je zou steeds de presentaties moeten filmen.  Dit videomateriaal zou van voldoende kwaliteit moeten zijn om als alleenstaande video te kunnen gebruikt worden.

Je kunt bv een email gate zetten voor de video om leads te verzamelen voor je verkoopsteam, je kunt deze stukken video gebruiken ter ondersteuning van emails en telefoongesprekken.  Eventueel voorzie je een persoonlijke toegangscode om de video te kunnen bekijken.

Afhankelijk van het budget kan de opstelling vrij eenvoudig zijn.
De video toont de slides met de klank van de spreker die ze begeleidt.

BEZOEK ONS KANTOOR

Overdag zitten we vaak op de set en is het moeilijker om ons telefonisch te pakken te krijgen.
Maar stuur ons via dit formulier uw basisinformatie door en we contacteren u zo snel mogelijk!